• 0523 - 26 80 13
  • Fortuinstraat 5 , 7772 BM Hardenberg
  • We zijn momenteel gesloten.

Ons team

Over ons

Wie zijn wij

Ons Huis is een gemoedelijke stadsherberg in de binnenstad van Hardenberg waar iedereen welkom is.

In de eerste plaats is Ons Huis een restaurant waar u heerlijk kunt genieten van een kop koffie, een drankje, een hapje, lunch of diner. In de tweede plaats is Ons Huis een leer- werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ons team bestaat uit gediplomeerde horecatoppers die op de werkvloer de medewerkers ondersteunen, begeleiden en leren om hun werkzaamheden te doen binnen Ons Huis. In de derde plaats willen we inspirerend zijn, we willen laten zien dat ieder mens mogelijkheden heeft, je mag zijn wie je bent. We moeten er zijn voor elkaar. Maar daarnaast willen we ook laten zien dat we zuinig moeten zijn op deze wereld. We proberen voedsel-, energie- en goederenverspilling zoveel mogelijk te voorkomen. En als laatste, maar o zo, belangrijk, willen we er alles aan doen om u een heerlijk samen zijn te bezorgen.

HEERLIJK :

In Ons Huis kunt u genieten van één van de verschillende soorten koffie met liefde gezet door de deelnemers, daarbij kunnen we u een heerlijk stuk appelgebak (gemaakt door een dagbestedingslocatie) huisgemaakte monchoutaart, gebak van de dag of kruidkoek serveren. (we hebben glutenvrije appeltaart en glutenvrije cake op voorraad) Uiteraard hebben we ook verschillende soorten thee, gewone thee, verse muntthee, maar ook heerlijke arrangementen Thee Leuten. Samen met anderen gezellig kletsen en genieten van verschillende soorten thee met lekkere hapjes. (uiteraard kunnen we u ook een Koffie Leuten arrangement aanbieden). Onze keukenbrigade bereidt u een heerlijke maaltijd waar bij we gebruik maken van seizoen- en streekgebondenproducten. Op onze kaart staat een variërend aanbod.

Zeer bijzonder zijn de verrassing menu’s  van de chef:
Proeverij 3 voor-, 3 hoofd- en 3 nagerechten, (te bestellen vanaf 2 personen)
Drie gangen verrassingsmenu of een Vier gangenverrassingsmenu
Voor de kleine gasten hebben we ook een drie gangen menu, een soepje als voorgerecht, friet met mayo, appelmoes en een keuze uit : Frikandel/Kroket/Kipnuggets/Gezonde pizza (ook los te bestellen) en als dessert een ijsje wat je zelf mag maken onder begeleiding van de kok in de keuken.
Heerlijk moet mogelijk zijn voor iedereen, onze creatieve kok kan het menu  op maat aan passen. (Vegetarisch, Gluten vrij, Lactose vrij) Vraag naar de mogelijkheden. Altijd glutenvrije pannenkoeken.

 

UITZONDERLIJK: 

In Ons Huis hebben we te maken met een uitzonderlijk team, alle teamleden zijn van unieke waarde en doen hun best om u een zeer aangenaam bezoek te verzorgen. Binnen ons team leggen we de nadruk op iemands mogelijkheden. ‘t Ja en soms duurt het wat langer dan gebruikelijk, maar we vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te leren. Daarnaast hoopt onze chefkok met zijn keukenbrigade u uitzonderlijk te verrassen met de gerechten.

INSPIREREND:                                                                                                                                   

Juist door ons team willen we laten zien dat ieder mens van waarde is, ieder mens is uniek en heeft talenten. Laten we trots zijn op wie we zijn en respect hebben voor anderen. Onze medemens, onze streek, ons land en de wereld vinden we belangrijk.
We hebben respect voor onze medemens en de algemene rechten van de mens, we proberen, daar waar we kunnen onze medemens (en/of organisaties) door onze werkwijze te ondersteunen. Daarom maken we gebruik van bepaalde producten  van verschillende (zorg)organisaties en werken samen met (zorg)organisaties en instanties. We hebben respect voor onze streek en willen dit door middel van de streekgebonden producten en -gerechten in Ons Huis presenteren. We hebben respect voor ons land en onze taal. Daarom proberen we zoveel mogelijk de Nederlandse gewoontes en Nederlandse taal In Ons Huis zoveel mogelijk laten terug komen. Binnen Ons Huis hebben we geen High Tea maar wel een Thee leuten arrangement. We hebben respect voor deze wereld en daarom aandacht voor voedsel-, goederen- en energie verspilling, hoe klein onze bijdrage ook mag zijn. Onze menukaart is zo opgesteld dat we zo min mogelijk voedsel verspillen, in de inrichting ziet u bepaalde producten weer terugkomen in een andere vorm door middel van hergebruik. En daar waar we kunnen proberen we energiebesparend bezig te zijn. We hopen dat deze werkwijze inspirerend is voor iedereen, zodat we met zijn allen een kleine bijdrage kunnen leveren om respect te hebben voor elkaar en voor de wereld.              

SAMEN:

Als team willen wij uw bezoek als een prettig samen zijn laten ervaren, samen met anderen of samen met Ons. Uiteraard voor een kopje koffie, een drankje, een maaltijd, maar ook op andere momenten zoals feesten en partijen of speciale momenten.

Samen lekker eten, spelen, kletsen en genieten. Voor de kleine en grote kinderen (en volwassenen) hebben we verschillende spelmaterialen. Wat is nu lekker om samen te eten en samen aan tafel iets leuks te doen. Uiteraard zijn er kinderstoelen en de mogelijkheid om de kleine te verschonen.
Voor ons is het belangrijk dat de gasten het samen zijn binnen Ons Huis als prettig ervaren. Niet alleen gericht op het bezoek door u zelf geregeld, maar binnen Ons Huis gaan we ook die activiteiten organiseren waarin samen centraal staat.          

Zullen we samen, gewoon samen.

Het maakt niet uit, wat, hoe of waar.

Maar zullen we samen, samen met elkaar!